Barer og dens funksjon

barEn bar (også kjent som en taverna, eller noen ganger en pub eller klubb, med henvisning til selve etablissementet) er en utsalgstjeneste som serverer alkoholholdige drikker som øl, vin, brennevin, cocktailer og andre drikkevarer som mineralvann og brus. Det selges ofte også snacks, matvarer som potetgull eller peanøtter, for forbruk i lokalene. Noen typer barer, for eksempel puber, kan også servere mat fra en restaurantmeny. Begrepet “bar” viser også til benkeplate og området der drikke serveres.

Barer har krakker eller stoler som er plassert ved bord eller foran baren for sine gjester. Barer som tilbyr underholdning eller levende musikk blir ofte referert til som musikk-barer, livearenaer, eller nattklubber. Ulike typer barer kan inkludere alt fra billige til elegante steder for underholdning, ofte medfølgende restauranter.

Barer som fyller kapasiteten i løpet av kvelden, har noen ganger en inngangspris når folk kommer i de største bolkene. Barer kan ha dørvakter for å sikre at de besøkende er myndige, for å kaste ut fulle folk, eller for å hindre slåssing, og å samle inn inngangsbilletten. Det er fra tid til annen kontroll fra anonyme parter for å forsikre seg om at det ikke er mennesker under 18 på slike steder. Utover dette setter barene selv aldersgrensen. Slike barer har ofte underholdning, noe som kan være et live band, vokalist, komiker, eller disc jockey som spiller av innspilt musikk.

Uttrykket “bar” er fra den spesialiserte disken (bardisken), der drikke serveres. Brukere kan få sitte eller stå i baren og bli servert av bartender. Avhengig av størrelsen på en bar og tilnærmingen, kan alkohol bli servert i baren fra bartendere, ved bordene av servitører, eller som en kombinasjon av de to. De fleste barer har en hylle bak baren med glass og flasker. I noen bedrifter er baren rikt dekorert med treverk, etset glass, speil, lys, kunst/bilder og annen dekor.