IMG_3765_2048x1366Puber har eksistert i mange tusen år, og eksisterer i så godt som alle land i verden. Men puber hadde ikke vært noe særlig verdt uten servering av alkohol, og derfor handler denne siden også om øl. Man har ingen bevis for dette, men forskere er overbeviste om at det fantes øl så langt tilbake som for 11.000 år siden. Dette viser at øl, som er verdens tredje mest populære drikk, har tålt tidens tann, og alt tyder på at det også kommer til å gjøre det fremover.

På denne siden vil du finne informasjon om puber, jazz, fotball og øl, men spesielt fakta og historiebaserte tekster om puber og barer. Du vil finne ut at alkohol ikke “bare er negativt”, men faktisk har vært med å bygge opp sivilisasjoner i mange tusen år, og at det alltid har fungert, og fortsatt fungerer som et middel som forenkler sosialisering. I Norge i dag brukes puber, barer og utesteder av alle typer mennesker, og det er derfor smart å kunne historier og anekdoter om nettopp disse stedene. For eksempel var disco-klubbene (som senere ble til nattklubber) et sted hvor homofile, mørke og latinoer kunne få danse i fred, uten å bli stigmatisert og diskriminert av alskens fulle og respektløse mennesker. Tidene har forandret seg, men det er morsomt å vite hvordan det hele startet.

På denne siden prøver vi å gjøre det så kort, oversiktlig og enkelt som mulig, slik at hvem som helst med en liten interesse for øl, alkohol eller uteliv, kan fatte interesse for temaet.