Hva har en pub og en speakeasy til felles?

Hva har puben og en speakeasy til felles? De er begge sosiale rom som vanlige folk har flokket til for å få ut frustrasjon, og bare ha det fint, i økonomiske nedgangstider. På puben har man alltid funnet tradisjonelle arbeidsfolk som har trengt en halvliter etter en lang og hard arbeidsøkt på fabrikken, mens speakeasyen har snakket til høyere samfunnslag som trakk inn og ned i disse ulovlige barene i tider hvor alkohol var ulovlig. På denne tiden var også gambling populært, akkurat slik casino-topplisten.com er i dag.

Mens det er ølen som er stjernen bak pubdisken, er det en klassisk cocktail og spriten som står i fokus på en speakeasy. Selv om begge er tradisjonelle vannhull, har de begge fått en ny vår de siste årene.

Med en voksende ølkultur med mikrobryggerier som popper opp som sopp i skogen, har kanskje puben aldri stått så sterkt som i år? Det er IPA, blondes, surøl og hvem-vet-hva. I dag kan du gå inn på en pub og finne flere enn tohundre forskjellige varianter med øl.

SpeakeasyenSpeakeasyen er også i vinden om dagen, men holder seg mer til den tradisjonelle stilen enn den moderne puben. Interiøret er i vakker 30-talls stil, mens bartenderne går i klær fra tredvetallet. Noen steder vil de servere nymotens menyer, men twister gamle klassikere. Men som oftest er det fortsatt de klassiske cocktailene som skinner, og som bartenderene på disse stedene elsker å lage. Tenk en old fashioned eller en gimlet, og du er i riktig retning.

Mange speakeasys er i dag så kule at man må ringe på en hemmelig dør for å komme inn. Når man først er inne får man bordservice, og det strømmer jazz over høyttaleranlegget.

En speakeasy og en pub deler altså en felles historie, selv om de fungerer som vannhull av forskjellige anledninger.